Allmän information om sommarlägret

När är sommarlägret?
Vecka 29, 15-21 juli 2024. Incheckningen öppnar under eftermiddagen (exakt tid kommer senare) måndagen den 15 juli.

Vad ska jag ha med mig?
Tält om du inte ska bo inne (OBS! Gäller ej pionjärer, de sover i gemensamma tält), sovsäck, liggunderlag, varma kläder för kalla kvällar, kläder för bad och idrott, tallrik, mugg, bestick, toalettgrejer.
Ta gärna med instrument eller annat som kan bidra till underhållning och trivsel. För övrigt packar du efter eget huvud.

Specialkost, sjukdomar
Har du behov av speciell kost (vegetarian, allergi el. likn.) måste du anmäla detta, för att ge köket möjlighet att planera matsedeln. (Extra avgift tas ut om du inte anmält specialkost) På lägret kommer att finnas sjukvårdspersonal, som gärna i förväg vill veta om du har några sjukdomar, som akut kan kräva deras insats. Anmäl det till lysestrand_2008@gmail.com

Alkohol
Lägret är drogfritt! Du får alltså inte ha med öl, vin, sprit eller andra droger.

Arbetspass
Du behöver att ställa upp något, ev några pass i köket, som nattvakt eller med någon annan syssla. Det krävs att vi alla hjälps åt för att lägret ska fungera.

Inomhusplatser
För en extra kostnad går det att få en inomhusplats. Boendet inomhus är i våningssängar, i sovsalar tillsammans med andra, ca 4-6 personer i varje rum (Eftersom hälften av våra sovplatser alltså är i överslafar kan vi inte garantera att önskemål om underslaf blir beviljat.). Täcke och en kudde finns till varje säng, men man behöver ta med egna sängkläder samt eventuellt en extra kudde om man vill ha fler än en. Hundar är tyvärr ej tillåtna att ta med till inomhusplatserna – men är väldigt välkomna om ni bor i eget boende, tält eller dyl.

Hygien
Duschar och vattentoaletter finns inomhus för alla att använda, och vi sköter om dem tillsammans.

Auktion
Under veckan blir det en auktion. Tag med saker till denna! Vi kommer också att ha ett antikvariskt bokbord, så ta med någon bra bok, eller flera, som du tycker att andra borde läsa!

Specialkost, sjukdomar
Har du behov av speciell kost (vegetarian, allergi el. likn.) måste du anmäla detta, för att ge köket möjlighet att planera matsedeln. På lägret kommer att finnas sjukvårdspersonal, som gärna i förväg vill veta om du har några sjukdomar, som akut kan kräva deras insats.
Anmäl det till: lysestrand_2008@gmail.com

Betalning
Ni som anmält er tidigt kommer att få en PDF-faktura på mejlen som kan betalas via Swish eller Plusgirot. För er som anmäler er sent (vilket vi inte vill, men vet att det tyvärr blir så ibland) tas ut en extra avgift, och vi får lösa er betalning på plats under lägret då vi inte kommer hinna få ut fakturor till er.
För betalning i kiosken, boktältet, auktionen mm. ser vi väldigt gärna att man betalar med Swish, då vi har svårt att sätta in pengarna på banken eftersom nästan ingen hanterar kontanter längre. Det går dock fortfarande att betala med kontanter på lägret, men det kan ibland bli lite knepigt med växel.

Vägbeskrivning till Lysestrand
Med bil över färjan: Kör antingen via Uddevalla eller över Tjörn och Orust till Skår färjeläger (följ skyltar mot Lysekil).
• Ta färjan över Gullmarsfjorden.
• Efter färjeturen kör man mot Lysekil och sedan höger mot Munkedal.
• Vid samhället Lyse crika 2,5 km från färjan svänger du höger mot Alsbäck.
• Efter 2 km svänger man vänster mot Torgestad.
• Kör cirka 2 km till innan du är framme vid Lysestrand.

Med bil över Munkedal: Du kan även köra norr om Gullmarsfjorden på E6.
• Sväng mot Lysekil vid Gläborg.
• Vid samhället Lyse svänger man vänster mot Alsbäck.
• Efter 2 km svänger man vänster mot Torgestad.
• Kör cirka 2 km till innan du är framme vid Lysestrand.
I semestertider är denna vägen att rekommendera.

Se även vår Facebooksida Lysestrandsveckan för uppdateringar.