Malmö kokade av palestinasolidaritet under Eurovisionveckan

Eurovisionveckan i Malmö blev en fantastisk uppvisning av solidaritet för det palestinska folket. Under hela veckan anordnades mängder av aktiviteter och arrangemang som uppmanade till en bojkott av Israel och för ett fritt Palestina.

2024-05-14

De stora demonstrationerna som gick under torsdagen (9/5) och lördagen (11/5) samlade tillsammans 40.000 deltagare enligt arrangörerna. Utan konkurrens de största palestinademonstrationerna som har genomförts i Sverige. Inför veckan hade borgerlig media och politiker sagt rakt ut att det skulle bli våldsamt i Malmö men det fick dom äta upp. Demonstrationerna har gått lugnt till.

Vad demonstrationerna däremot har visat är kraften i solidariteten. Den lyckades sätta frågan om en bojkott av Israel på dagordningen under en hel vecka. Nu måste kravet på en bojkott fortsätta. Vi i Kommunistiska Partiet lovar att göra det vi kan för att kravet ska blir verklighet. En fullständig isolering av staten Israel är nödvändig.

Se Kommunistiska Partiets tal vid demonstrationen på torsdagen: