K och RKU donerar pengar till palestinsk hjälporganisation

40.000 kronor skänks till den progressiva hjälporganisationen Hanan for culture and social development i Gaza.

2023-12-21

Kommunistiska Partiets partistyrelse har beslutat skicka 20.000 kronor till den progressiva hjälporganisationen Hanan for culture and social development, som är baserad i Gaza. Det är efter en förfrågan från organisationen, i deras desperata situation.

– Partiet har tidigare haft insamlingar till Hanan och deras viktiga arbete med barn och ungdomar i Palestina, säger Kommunistiska Partiets ordförande Povel Johansson.

Kommunistiska Partiet har samlat in pengar i kampanjer till den progressiva och sekulära hjälporganisationen vid flera tillfällen tidigare, 2007, 2009 och 2014 senast. Nyligen arrangerade RKU Stockholm också en stödspelning för Gaza som gav drygt 20.000 kronor – som också doneras till Hanan.

– Det känns bra att tillsammans med vårt ungdomsförbund kunna bidra ekonomiskt. Samtidigt är vårt viktigaste stöd här i Sverige politiskt. Vi står inför uppgiften att bygga en stark solidaritetsrörelse i Sverige för det palestinska folket. En del av detta är att fortsätta och stärka den bojkottkampanj av staten Israel som partiet varit en del av i många år.