Protesterna måste fortsätta!

Protesterna mot marknadshyror och kampen för hyresrätten har bland hyresrättsaktivister och gräsrötter varit omfattande och betydelsefulla.

2021-06-22
Relaterade artiklar

Protesterna mot marknadshyror och kampen för hyresrätten har bland hyresrättsaktivister och gräsrötter varit omfattande och betydelsefulla för att påverka Vänsterpartiets och Hyresrättsföreningens ledarklick. Man har inte kunnat backa för att inte tappa ansiktet.

Nu måste protesterna fortsätta och trycket hållas uppe, frågan om marknadshyror är på inget sätt borta från den politiska dagordningen. Fastighetsägarna och dess politiska hantlangare har fått sig en näsbränna men kommer att komma igen.

Rörelsen mot marknadshyror visar också att utomparlamentarisk kamp kan göra avtryck och spelar roll. I förlängningen har den kraften att fälla en regering.

Det saknas verkligen inte företeelser att protestera emot i dagens nyliberala och högervridna Sverige.

Ingen kommer att göra det åt oss, fröet till motstånd sås på golvet, i samtalet mellan arbetskamrater och grannar. Kommunistiska Partiet lovar att vi kommer att försöka göra vår del för att protesterna mot den nyliberala ordningen intensifieras och utvecklas.