Nystart i Varberg

Lördag 27 januari samlas Kommunistiska Partiet till valupptakt. Med 250 ombud och gäster blir det den största valupptakten på hela 2000-talet.

2018-01-26

– Vi har medvind, vi har moderniserats och Kommunisterna är nu tillbaka på banan, berättar partiordförande Robert Mathiasson.

– Det svenska samhället har ändrats i grunden de senaste årtiondena, anser Robert Mathiasson. Det har gjorts genom beslut i toppen utan att folk har fått säga sitt. Kommunisterna utmanar denna åskådardemokrati genom att arbeta för en deltagardemokrati där människor är aktiva i sin vardag där man bor och jobbar och inte reduceras till att bara gå och rösta var fjärde år.

Kommunisterna anser att BB-ockupationen i Sollefteå, hamnarbetarna i Göteborg och nattvandringarna mot våldtäkterna i Malmö är tre av många exempel på framväxten av en deltagardemokratisk gräsrotsrörelse.

– Att makthavarna ser det som ett hot mot demokratin när människor inte nöjer sig med att vara åskådare säger allt om maktens folkförakt, menar Robert Mathiasson. Politikernas folkförakt är orsaken, folks politikerförakt är resultatet. Den vänster som tar maktens parti mot folket har gett upp rätten att kalla sig vänster.

Valupptakten hålls i Varberg, en stad där Kommunisterna vuxit kraftigt de senaste åren.

– Vi har blivit en politisk kraft och siktar på att komma in i kommunfullmäktige i höst, säger Bengt Johansson, ordförande i Varbergsavdelningen. Vi står för en lokal röd politik, vi pratar samma språk som folk och vi är alternativet till etablissemanget.

– När det som kallas vänster har svävat bort i det blå har vi istället grävt där vi står och rotat vår politik i människors vardag, menar Bengt Johansson.

Valupptakten #Nystart Varberg är öppen för media och startar kl 12 på Folkets Hus i Varberg lördag 27 januari.

För intervjuer, mer information eller medverkan på valupptakten kontakta partiordförande Robert Mathiasson 0707-564435 eller robert.mathiasson@kommunisterna.org alternativt Varbergsavdelningens ordförande Bengt Johansson 0739-220941 eller bengt.johansson@kommunisterna.org.