Ny omgång partiskola igång

2017-10-09

Marx-Engelshuset i Göteborg öppnade i helgen sina dörrar för deltagarna i Kommunistiska Partiets 18:e kongress partiskola, också känt som kaderskolan. Detta som ett steg i att förbättra partiets organisatoriska förmåga på nationell och lokal nivå och för att samtidigt utveckla kampen för socialism genom att förankra den revolutionära teori som en revolutionär rörelse kräver.

Skolan har som mål att ge deltagarna den grund för att lättare kunna göra konkreta analyser av konkreta situationer och skapa sig verktyg för arbetet i avdelningarna.

Som första träff under denna kongressperiods partiskola behandlades den nationella frågan och nationers självbestämmanderätt. Kommunistiska Partiets internationelle sekreterare Patrik Paulov inledde diskussionerna med aktuella frågor där katalanska och kurdiska självständighetssträvanden analyserades. Deltagarna diskuterade också Palestina, Kosovo, Ukraina och Västsahara.

Deltagarna fick även fördjupa sig i Kommunistiska Partiets historia då Teddy John Frank gick igenom partiarkivet och referensbiblioteket och berättade om partiets historia sedan grundandet 1970.

Dennis Källerfors