Kommunisterna protesterar mot Ericssons nedläggningar

Efter att Ericsson meddelat att det tänker flytta ut produktionen i Borås och Kumla till låglöneländer, trots stora vinster, agerade Kommunistiska Partiet för att samla till protester på de båda orterna.

2016-10-25
  • Torgmöte i Borås
    Torgmöte i Borås
  • Torgmöte i Borås
    Torgmöte i Borås
  • Torgmöte i Kumla
    Torgmöte i Kumla

I lördags höll Kommunistiska Partiet i Borås ett protestmöte på Stora torget mot Ericssons nedläggningsplaner, med tal av Robert Wettersten (K). Kommunpolitikerna Ulf Olsson (S) och Ida Legnemark (V) samt IF Metall Borås var inbjudna för att diskutera hur jobben kan räddas i Borås, men ingen av dem valde att komma. Nya kontakter knöts med sympatisörer och närmare 100 exemplar av Proletären delades ut gratis till förbipasserande och åhörare.

Lördagen den 15 oktober hölls ett torgmöte i på Kumla torg i Kumla med anledning av den nedläggningshotade Ericsson-fabriken på orten. Filip Astvald som talade för kommunisterna, uppmanade i talet dom Ericssonanställda att ta kamp för sina jobb. Samt att ställa företagsledning, facket och politikerna mot väggen för den håglöshet och flathet dom visat efter att nedläggningsbeskedet kom. Mikrofonen hölls också öppen för anställda och Kumlabor att ge sin syn på hur nedläggningen påverkar dom och orten. "