Kommunals Annelie Nordström måste avgå!

2016-01-14

Kommunals ledning avslöjas i Aftonbladet som förskingrare av medlemmarnas pengar genom att driva hotell och lyxkrog. Dessutom har förbundets högsta ledning antagit vanor som bratsen kring Stureplan genom att äta och dricka och bo som överklassen. Allt detta på medlemmarnas bekostnad.

Genom förbundsledningens lyxliv och skandalösa agerande undermineras den fackliga kampen, ett ännu större brott än att supa upp medlemmarnas pengar. Situationen förvärras av ännu ett agerande. Förbundets ordförande Anneli Nordström är ordförande i statens analysgrupp Arbetet i framtiden som i en rapport till regeringen före jul vill urholka Las, Lagen om anställningsskydd. Tanken är att arbetsgivarna lättare ska kunna välja vid uppsägningar. Sist in först ut ska inte längre gälla.

Detta är en om möjligt värre facklig-politisk skandal. Kommunals medlemmar har aldrig gett Annelie Nordström i uppdrag att tillsammans med arbetsgivarna i vårdkoncerner och banker försvaga Las.

Nu måste Kommunal städa upp och sopa bort allt samröre med kapitalister och kapitalistiskt leverne. Har Annelie Nordströms någon form av skam i kroppen bör hon avgå.

Tyvärr är detta agerande inget nytt, utan det är 100 år av klassförräderi som ligger bakom att det blivit såhär.

I artikeln "Så begravdes den fackliga demokratin" som du kan läsa här beskriver Kommunistiska Partiets ordförande vad som hänt med dagens fackapparat.