”Vi är Robin Hood i Mölndal”

(K) sätter arbetarklassens intressen i framsätet

I Mölndal kandiderar Kommunistiska Partiet för första gången på 2000-talet. Som det enda alternativet till Moderaterna och Socialdemokraterna som båda är maktpartier och villiga JA-sägare till storfinansens och EU:s intressen.

2014-08-25

Daniel Börjesson, 34 år och industriarbetare, är tredjenamn på valsedeln. Han menar att kommunisterna är de enda som har ett alternativ för jobb och välfärd i Mölndal:

– Hundratals miljoner kronor av Mölndalsbornas pengar har slösats på storföretag som har lagt ner eller hotar att lägga ner verksamheten med tusentals arbetslösa som följ. Det är en idiotisk politik. Inte en enda krona ska gå till kapitalets vinster, istället måste det införas en kommunal beskattning på företagen. För att undvika att Astra Zeneca lägger ner verksamheten kräver vi att läkemedelsindustrin förstatligas så att överskottet kan användas till välfärd.

Förstanamn är Tove Johnsson, 60 år, som arbetar som vaktmästare på Mölndals sjukhus. Hon påpekar att en röst på Kommunisterna är en röst för vård och omsorg.

– Våra skattepengar ska gå till gemensam välfärd och inte till att ge de rika möjlighet att köpa den privat. Hemtjänsten i Mölndal erbjuder åtta privata entreprenörer. Attendo kämpar för att slippa ha bemanning på natten på äldreboende, så att ännu mer pengar kan flyttas till skatteparadis utomlands. Det enda riktiga är att kasta ut kapitalismen ur välfärden.

– Samma sak är det med skolan, påpekar Marcus Ganebratt, 32-årig byggnadsarbetare och kommunisternas andranamn i Mölndal. Genom att släppa in vinstkrämare i skolan kommer vår kommun med 60 000 invånare att stå utan gymnasieskola. Det håller inte. Vi måste stoppa kapitalisternas härjningar i skolan, satsa på den offentliga skolan och skapa en tilltalande gymnasieutbildning i Fässberg.

– Det är arbetarklassens intressen som måste sättas i framsätet, säger Kaj Nilsson, 59-årig vaktmästare och fjärdenamn på valsedeln. Bygg hyresrätter åt vanligt folk, inte bostadsrätter åt medel- och överklasen. Satsa på en mångsidig kultur och föreningsverksamhet. Förbjud bemanningsföretagen och lönedumpning.

– Vi är Robin Hood i Mölndal, vi vill ta från de rika och ge till vanligt folk, avslutar Pedro Rodriguez, pensionär och femtenamn på listan. Dagens skattesystem lägger skattebördan på arbetare. Kommunisterna kräver att pengarna ska tas där de finns, hos överklassen. Hämta hem skattesmitarnas pengar. Återinför förmögenhetsskatten och se till att skatt tas ut efter bärkraft.