”Rådhuset måste städas ut uppifrån”

Kristianstads rödaste röst

2014-08-20

– Kommunpolitikerna slänger ut en halv miljard på nya kontorslokaler, skickar rådhusstäderskorna till ett bemanningsföretag, höjer lönen för sig själva och sparar in på hemtjänsten. Om politikerna levde på våra löner skulle de nog inte besluta som de gör, säger Ulf Johansson livsmedelsarbetare.

Därför kräver Kommunistiska Partiet att rådhuset ska städas ut uppifrån. Fjäsket för överklassen och politikernas mygel och arbetarförakt måste bort.

– Vården behöver mer personal, minska på politiker och inte minst representationskostnader, säger Maria Gulin

Att kapitalismen sätter pengarna före människorna har inte bara märkts inom välfärden i Kristianstad. I jakt på högsta möjliga vinst har flera arbetsplatser lagts ner, som Karpalund och Kronfågel. Arbetslösheten kryper uppåt 12 procent.

– Trots ökad vinst försvinner 110 jobb från Karpalund till Belgien. Hur länge ska vi låta de stora aktieägarnas intresse gå för våra behov av jobb och trygghet, frågar sig Cristian Olave Pérez, kock och förstanamn på valsedeln.

– Vi kan ändra Sverige genom att arbetarfolket enar sig och tar kamp mot orättvisor i samhället, menar Cristian Olave Pérez. Vi måste göra arbetsfrågorna till arbetarnas sak och inte låta en massa rasister ta det som deras sakfrågor.

Kommunisterna har ett alternativ.

– Jag önskar mig ett samhälle där profiten inte styr, där man inte använder folk, djur och natur som slit-och-slängvaror. Vi behöver tänka längre fram än bara fyra år, säger Elin Sejderuna, personlig assistent och andranamn på listan.

– Sverige behöver inte bara en annan regering, vi behöver en ny politik. Kampen för en bättre framtid börjar här i Kristianstad. Din röst på Kommunistiska Partiet kan se till att Rådhuset städas ut uppifrån, avslutar Ulf Johansson.