”För en arbetarröst i Sandvikens kommun”

– Alltid på arbetarklassens sida

2014-08-22

Kommunisterna i Sandviken kandiderar i kommunvalet för första gången, men har redan fått ett visst lokalt genomslag i medierna.

– Det är viktigt att synas i lokalpressen, men desto viktigare kommer vårt arbete på gator och torg i Sandviken vara, säger Andreas Larsson, förskollärare och förstanamn på valsedeln. Rätt naturligtvis är skolan något som engagerar.

– Kunskap är inte någon handelsvara och Sandvikens skolor ska få tillräckliga resurser och långsiktig planering. Alla elever ska ges samma grundläggande kunskaper. Arbetsmiljön, både lokaler och bemanning, i den kommunala verksamheten är åsidosatt i Sandviken och måste prioriteras, säger han och lägger till:

– Ett samhälle som värderar pengar mer än välmående för barnen är ett sjukt samhälle och måste förändras.

En annan viktig fråga som Sandsvikskommunisterna driver är att hela landet ska leva. Några av kraven som lyfts fram är en bygg av kollektivtrafiken och inför nolltaxa, återförstatliga spårtrafiken och bygg ut, förbjud nedläggning av samhällsnyttig verksamhet

– Landsbygden är en vital del i vår region. De ska vara möjligt att leva i hela vår kommun, säger Mikael Larsson, undersköterska och tredje namn på Kommunisternas valsedel.

Kommunistiska Partiet i Sandviken får ofta höra att det är bra krav de för fram, men att det saknas pengar i samhället.

– Ta pengarna där dom finns, hos storföretagens miljardvinster- Stoppa fjäsket för överklassen, svarar Ola Kuremyr, metallarbetare, och fjärde namn på Kommunisternas valsedel.