”Det de tar från oss kan vi ta tillbaka”

Ta chansen – rösta in en arbetare i fullmäktige!

2014-08-28

– Det behövs ett parti i Trelleborg som säger som det är, inte det som alla andra vill höra eller för att komma överens. Vi står på arbetarnas sida. Om det så handlar om ringleden, vårt sjukhus eller låga kvinnolöner. De rikas åsikter hör vi dagligen i tv och tidningar. Kommunisterna står alltid på den lilla människans sida.

Det säger Dennis Andersson, första namn på Kommunistiska Partiets kommunlista. Till vardags arbetar Dennis som snickare och han har alltid varit engagerad i rättvisefrågor.

– För mig är solidaritet och ärlighet viktigt. Jag menar att om man alltid säger som det är så behöver man inte komma ihåg allt man säger. Det måste bara den som ljuger. Det solidariska samhället vi tidigare hade finns inte. (M) och (S) har privatiserat sönder vårt land. Detta vill vi ändra på. Jag är helt övertygad om att Trelleborg skulle kunna vara en fantastisk stad att leva i om vi fördelade resurserna annorlunda.

En fråga som Kommunistiska Partiet i Trelleborg driver är att det ska finnas helt sjukhus i Trelleborg dygnet runt.

– Man ska inte titta på klockan när man skadar sig, det är sjukt. Lägg där till minskat antal ambulanser så har ni moderaternas Trelleborg! Ställ de ansvariga inför rätta. Tänk bara om det händer en olycka i hamnen på kvällen. Skandal, säger Krister Rehn som arbetar som kock och är andra namn på Kommunisternas valsedel.

– Det är inga problem att finansiera, Sverige är ett rikt land. Trots finansoro redovisar storföretagen rekordvinster. Och vi som arbetar vet var de pengarna kommer ifrån, nämligen just från oss som arbetar. Det är inte pengarna som saknas i Sverige utan den politiks viljan att fördela dem rättvist, fortsätter Krister Rehn.

• Är det lönt att lägga sin rösta på er?

– Visst är det det. Dels för att vi hade gjort skillnad i kommunfullmäktige. Dels för att vi representerar en helt annan politik. En röst på oss skulle sända tydliga signaler inte bara till kommunstyret utan också till styret i riksdagen att trelleborgarna vill ha mer vänsterpolitik och inte mindre, svarar Dennis Andersson.

– Därför säger vi: Dela på rösterna, välj oss i kommunen och regionen och rösta bort borgaralliansen i riksdagen.