Anmäl dig till Fredsloppet 14 september

Anmäl dig till årets lopp redan idag.
Anmäl dig till årets lopp redan idag.

Det är dags att anmäla sig till Fredsloppet. Årets lopp går av stapeln lördag 14 september, som vanligt är platsen Slottsskogen i Göteborg.

2013-08-14

OBSERVERA! Denna sida innehåller uppgifter om Fredsloppet 2013. Tidsangivelser är alltså inaktuella.

2013 års överskott går till en idrottsledarutbildning för palestinska idrottare i exil, på Västbanken och i Gaza. Stöd insamlingen på PG 947581-5.

Plattform för fredsloppet:
De ökade klyftorna leder till konflikter och imperialistiska krig. Politiken som förs, där några fåtals jakt på vinst ges företräde framför människor och miljöns behov och värde, leder till krig, drönare, bomber och död.
Det behöver inte vara så! Det finns tillräckligt med kunskap för att sätta människor och miljöns behov främst. En värld som bygger på solidaritet istället för imperialismens krafter. En annan värld är möjlig!

Anmäl dig till fredsloppet här: www.fredsloppet.se

Nyheter för i år:

Panelsamtal om folkhälsa:

Arbetslösheten och ohälsan bland unga i Sverige idag ökar. Under den senaste krisen har även konsekvenserna av sälja ut och privatisera t.ex vårdcentraler, apotek, skolor märkts av tydligt. Samtidigt som den vanliga motionsidrotten får allt tuffare villkor att verka under, så väljer riksidrottsförbundet tillsammans med bla lidingöloppet att bjuda in till ett *Folkhälsosymposium* med rubrikenHälsa-en maktfaktor!

Det verkar dock inte som att det är folkhälsa som är ämnet för dagen när en av de inbjudna föreläsarna eller som de själva kallar det ”inspiratör” är moderatpolitkern Filippa Reinfeldt, en av de ansvariga för att privatisera och sälja ut vården i Stockholm.

I PFF ställer vi oss undrande över med vem och för vilka pratar riksidrottsförbundet om hälsa, det är uppenbarligen inte för oss som har verksamhet i miljonprogramsområdena.

Men frågan om hälsa är viktig, både på ett individuellt plan och utifrån ett samhällsperspektiv så därför bjuder vi in till ett panelsamtal med frågeställning:
Vem ansvarar för folkhälsan i ett samhälle i kris?
Är det bara ett individuellt ansvar eller kan man prata om en kollektiv hälsa?

Panelen kommer bestå av deltagare från Proletären FF, KoIF Spartacus och Pantrarna för upprustning av förorten.

Minifredsloppet

Självklart ska alla kunna ta del av fredsloppet. Därför startar vi år minifredsloppet för de allra yngsta (födda 2008 och senare) Det är 200 meter och har två starter: första start kl 13.00 och nästa start kl 15.10

Anmälan gör man på plats nere i Slottsskogen.

Bifogade filer: