Höj din röst på första maj

Slut upp i Röd Front

Det drar ihop sig till första maj. På ett 30-tal orter runt om i landet har du möjlighet att höja rösten för människovärde och socialism. I krisens Sverige är politik en allt för allvarlig sak för att du inte ska bry dig. Men ingenting blir bättre om vi inte gör det tillsammans.
Politiska förändringar börjar inte i valbåset vart fjärde år eller i de valda församlingarna. För en vridning åt vänster krävs gatans parlament, krävs att vanligt folk gör sin röst hörd. Vi behöver din röst i Röd Front på första maj. Ju fler vi är desto högre hörs vi.

2013-04-10

Höj rösten för rättvisa och solidaritet

En procent av Sveriges befolkning äger 30 procent av alla förmögenheter, samtidigt sänks skatterna för de rika och företagen. De ökande orättvisorna och försämrade välfärden betalas genom nedskärningar, tillbakahålla löner och sänkta pensioner och ersättningar för arbetslösa och sjuka.
När bankerna behövde stöd för några år sedan var det inget snack. Klart bankägarna ska ha samhällsstöd, förklarade politiker och ekonomer. Men när det gäller vården, skolan eller pensionerna, då hävdar en enig överhet att de gemensamma resurserna är begränsade.
I Röd Front höjer vi rösten för att de rikedomar som finns i samhället ska gå till att göra livet så bra som möjligt för alla människor. Samhället har både råd och skyldighet att ordna bra vård och skola, likvärdig för alla, och att garantera ett tryggt och värdigt liv efter ett avslutat arbetsliv vid 65 års ålder. Det handlar bara om att ta pengarna där de finns.

Höj rösten mot överklassen och EU

Politiker och näringsliv smälter samman till en välbetald och isolerad elit, som inte har en aning om hur vanligt folk har det. I media låtsas de vara motståndare, men i smyg gör de upp och håller varandra om ryggen – det må gälla vapenexport, vinster i vården, krig i Afghanistan, lönesänkningar etc. Oavsett Löfven eller Reinfeldt så har vi en direktörernas regering och de avgörande besluten fattas i Bryssel.
I Röd Front höjer vi rösten för att folkmajoritetens vilja ska styra i hela samhället. Både politiken och ekonomin ska utgå från vad som är bra för folkflertalet. Istället för dagens marknadsdiktatur skall all makt utgå från folket.
Sverige måste lämna EU så fort det bara går. EU innebär lagstadgad högerpolitik och odemokratiskt expertvälde. Makten i Sverige skall utgå från svenska folket, inte från Bryssel. Till dess vi lämnat unionen skall varje EU-beslut som strider mot svensk lag och svensk folkvilja skall avvisas och bojkottas.

Höj rösten för människovärde och socialism

Kapitalismen har gjort bort sig. Framtiden tillhör socialismen. Det är inget människovärdigt system som förvandlar sjuka, äldre och skolbarn till handelsvaror för riskkapitalister att tjäna pengar på. Eller ett system som medvetet skapar otrygga jobb för att garantera säkra vinster. Eller som låter hundratusentals människor gå arbetslösa trots att det finns enorma behov i Sverige inom vård, skola, bostadsbyggandet etc.
I Röd Front höjer vi rösten för socialismen. Ett samhälle ska byggas utefter folkflertalets behov och en välplanerad ekonomi är bättre för såväl människorna som miljön. Demokrati ska råda även inne på arbetsplatser. Valda representanter, inom såväl fackföreningsrörelsen som politiken, ska leva under samma ekonomiska och sociala förhållanden som de som valt dem, och att dessa ska kunna avsättas om de låter sig korrumperas av makten.

Höj rösten för jämställdhet – mot patriarkatet

Kvinnoförtrycket genomsyrar hela det svenska samhället. Högern och de krafter som försvarar orättvisorna hatar varje form av systemkritik, först slog man mot kommunismen nu är det feminismen som är satt under attack.
Det patriarkala system som tillåter män definiera, diskriminera och underordna kvinnor, ska skyddas genom att orättvisorna individualiseras och osynliggörs.
Antifeminismen blir allt mer högljudd. Kvinnor som vågar ta plats hatas och hotas. Från kristdemokrater och sverigedemokrater hotas aborträtten och de vill förstärka den familjebubbla som kväver och stympar medborgarna, främst kvinnor och barn. Liberaler och högermän propagerar för prostitution och försvarar högljutt porrprofitörer och sexistisk reklam.
I Röd Front höjer vi rösten mot patriarkatet och den gubbmaffia inom näringsliv, politiken och fackföreningsrörelsen som håller nere kvinnolönerna, skapar osäkra deltidsjobb och påstår att jämställdhet skapas genom att ge överklassen skattesubventionerad hemhjälp. Kampen mot patriarkatet måste nu som alltid komma från vänster.

Höj rösten mot rasisterna

Rasismens gift sprider sig. I Sverige och övriga Europa sitter slipsklädda rasister i parlamenten. I land efter land anpassar sig högern till den främlingsfientliga politiken. Medan de rika och storföretagen plundrar landet försöker rasisterna hetsa mot vanligt folk med utländsk bakgrund. Jimmie Åkesson är inget annat än en försvarsadvokat åt nedskärningspolitiker, spekulerande storbanker och välfärdsplundrande finanskapitalister.
I Röd Front höjer vi rösten mot rasismen. En splittrad arbetarklass kan aldrig bjuda motstånd.

Höj rösten mot krig och imperialism

Sverige befinner sig i krig. Sida vid sida med USA strider svenska soldater för ockupationen av Afghanistan. Från Socialdemokraterna och högerut är den politiska eliten enig om att Sverige i än större utsträckning ska delta i krig och invasioner mot länder som inte till fullo underordnar sig västvärlden. Lika eniga är man om stödet till den svenska vapenexporten och den pågående smyganslutningen till Nato.
När imperialismen och krigshetsarna höjer rösten viker stora delar av vänstern ner sig. Vänsterpartiets ledning är idag lika Kubafientliga som vilken folkpartist som helst. Både Vänsterpartiet och andra vänstergrupper är för svenskt deltagande i imperialismens krig i Libyen och Syrien.
I Röd Front höjer vi rösten mot krigshetsen och imperialismen. Vi överger aldrig vårt stöd till alla länders rätt att välja sin egen väg och vi accepterar inte en man, en kvinna, inte en krona i stöd till imperialismens krig. För antiimperialister, fredsvänner och Kubavänner finns det bara ett alternativ på första maj – röd front.

OBSERVERA! Denna sida innehåller uppgifter om Röd Front 2013. Listan är alltså inaktuell.

HÄR HÅLLS RÖD FRONT PÅ 1 MAJ:

» Alingsås

» Borås

» Gislaved

» Göteborg

» Halmstad

» Helsingborg

» Jönköping

» Karlshamn

» Karlskoga

» Karlstad

» Kristianstad Enad Vänster

» Landskrona

» Ludvika

» Lund

» Lysekil

» Malmö

» Norrköping

» Nybro

» Nässjö

» Sandviken

» Skellefteå

» Stockholm

» Sundsvall

» Trelleborg

» Umeå

» Uppsala

» Varberg

» Värnamo

» Västerås

» Växjö

» Örebro

» Östersund