Varför ska jag rösta på Kommunistiska Partiet?

För att vi är den enda alternativet för dig som vill ha en verklig vänster- och arbetarpolitik. Varje röst på Kommunisterna ska ses som uttryck för en vilja till motstånd, till förändring, till socialism.
Kommunistiska Partiet är inte som andra partier. Vi eftersträvar inte makt utan strävar efter att vara en röst för kämpande människor, att föra vanligt folks talan mot makten.
Våra företrädare tillåts inte tjäna pengar på sitt engagemang och våra anställda får inte tjäna mer än en genomsnittlig arbetarlön. Det är ett sätt att undvika att vi korrumperas och glömmer vilka som valt oss, så som det skett med de etablerade partierna.

Men är inte en röst på Kommunistiska Partiet en bortkastad röst?

Tvärtom, menar vi. Att som vänster- och arbetarväljare rösta på något annat parti än just Kommunistiska Partiet är bortkastat. Varken socialdemokraterna eller vänsterpartiet inte kommer att föra någon verklig vänsterpolitik, eftersom de helt har accepterat EU:s budgetramar och accepterat högerns världsbild om att det saknas pengar i samhället. Vårt vallöfte är att vara en verklig opposition och att aldrig acceptera nedskärningar, försämringar eller privatiseringar. Vi kommer vara motståndets och arbetarkampens röst i kommunfullmäktige.

Var går det att rösta på Kommunisterna?

I höstens val kandiderar Kommunisterna på rekordmånga kommun- och regionval – 25 kommuner och 2 regionval. Det är nästan dubbelt så många som i valet 2002. Från Robertsfors i norr till Trelleborg i söder går Kommunistiska Partiet ut med sin arbetarpolitik i valet 2014. I listan till höger kan du läsa mer om våra kommunala kandidaturer.

Varför ställer inte Kommunistiska Partiet upp i riksdagsvalet?

Tyvärr har vi ännu inte resurser till att göra det. Det är beklagligt, eftersom det verkligen skulle behövts en riktigt vänster- och arbetaralternativ även i på riksplanen, och förhoppningsvis kan Kommunistiska Partiet vara det till valet 2018.

Vad rekommenderar Kommunistiska Partiet att jag ska rösta på i riksdagsvalet?

Vår uppmaning är att rösta bort högerregeringen, i övrigt tycker vi att du ska rösta efter egen övertygelse. Det viktigaste är att du väljer Kommunistiska Partiet i de val du kan.

Vad kan jag göra mer än att bara rösta på Kommunistiska Partiet?

Vi hoppas givetvis att du väljer Kommunistiska Partiet i något av de val vi ställer upp i. Men det viktigaste valet att du kan göra är att organisera dig. Vi behöver bli fler som vill ha och kräver en förändring. Kommunistiska Partiet bygger just nu ut och bildar nya avdelningar runt om i landet, men vi behöver bli ännu fler och ännu starkare.
Är du ännu inte medlem i Kommunistiska Partiet vill vi gärna att du blir det. Läget i Sverige och i världen är alltför allvarligt för att du ska stå ensam, och bara tillsammans kan vi göra något åt saken.